Mode Wikipedia

Dessutom gjorde retro och vintage- kulturen sitt inträde även inom modet. Jag tycker själv att alla årtal förutom 60-talet hade SKITFULA kläder. Av Johanna Bengtsson. 01 aug 2019, kl 08:38 90-talskläder vi minns. T-shirt ovanpå långärmat var ett säkert kort. 7. Disketten fraktades mellan datorsalen och hemdatorn. Vi skulle lika gärna kunna fokusera på deras kläder, men det får bli nästa gång. Ordet används framför allt, men inte uteslutande, beträffande kläder (klädstil). Bild 2 av 3 Trasiga jeans, höga klackar som man inte kan gå i och nitar lämnar vi kvar i 2009. Vid sekelskiftet blev kläderna enklare och silhuetten var slank, midjan betonades och axlarna poängterades genom volanger alternativt en pelerin. Nu kom bilar, flyg och radion, och elektriciteten och filmen fick fäste. Hattar med plymer eller band gjorde att figuren föreföll längre. Titta bara på 70-talet, 80-talet, 90-talet och 2000-talet. Hår skulle vara stort, fluffigt och fönat.

Som så många gånger tidigare i modets historia tenderar människor att romantisera och bli nostalgiska över dåtiden, när man är missnöjd med tillvaron. Här kommer 25 hemska frisyrer från 80-talet som aldrig borde ha funnits. Speciellt 80-talet, hårfrisyrerna var helt förskräckliga men kläderna var värre. Typiskt mode för honom var loafers, seglarskor eller myggjagare. Håret. Produkter och verktyg som användes flitigt till håret på 80-talet var hårmousse, hårgelé (gärna neonfärgat och superstrong), hårspray, Hair mist, sockervatten, hårfön, hårborste och våffeltång. På 2000-talet har vi också fått lära oss att ingripa i själva köttet med piercing och tatueringar och att längta efter plastikoperatörens kniv. Just nu är 90-talets mode på tapeten igen, men 00-talet låter vi fortfarande vila. Eller att ta på sig en t-shirt med texten: SINGEL när det var dags för skolfoto. Med 1920-talet började vår moderna tid. Modet. 20-talsmodet är väldigt kännspakt med kortare fållar än tidigare, låg midja och raka linjer. Damernas Värld / MODE. 15 plagg du minns om du var ung på 90-talet. Modeblogg som handlar om trender och vintage. Modettes motto är att alla unga kvinnor ska våga drömma och tro på sig själva. Nu är det 2009 inom några år så kommer modet att bli HELT annorlunda. En retrokultur växer under början av 2000-talet fram i modesammanhang. Perfekt inspiration för dig som ska på 80-talsfest!

2000-Talet Mode
14 hemska trender vi var besatta av på 00-talet – Metro Mode

Bilder av 2000-talet Mode

2000-Talet Mode
Modet genom århundradena – 2000-talet

En tanga får gärna synas om man är tillräckligt cool och Mariah Carey sätter trenden och klipper av sin linning. Mode, (latin: modus), betyder sätt, fason, rytm, mått, gräns; något som är förenligt med tidens rytm och smak, alltså det som är modernt. Kläddesigners hämtar inspiration från klassiska plagg, ofta från 1950-talets något banbrytande klädstil och modskulturen från 1960-talet. Modet spred sig även till slottet Versailles salonger och användes även av damer utanför Frankrike. [7] Som utomhusbeklädnad har herrarna på sig en rock, en så kallad manteau. Damerna däremot bar oftast cape med päls inuti. Idealet var en slank och pojkaktig figur. Tidens mode förknippas ofta med knä- långa klänningar, med egentligen steg fållarna uppåt gradvis och knäna syntes bara ca 1926 …. Här är 17 trender från 00-talet som känns som igår men vi helst glömmer för alltid. Och randiga tröjor utan axlar. 16. Det här var åren när Shakiras höfter sa sanningen, vi skaffade en bro till Danmark och mysiga parmiddagar hölls med Enya i bakgrunden. Trender växlar så fort nuförtiden att vi blir nostalgiska över saker som inte ens är särskilt gamla. 2000-talet hände ju till exempel för bara tio år sedan, men det känns som en helt annan tidsålder. Tack till Twentytwowords för bilder och inspiration. Karaktäristiskt för 2000-talet kan sägas vara en blandning av stilarna från 1900-talets senare hälft. Det finns inte någon direkt förklaring till varför mode finns. Människor har i flera århundrade varit nyfikna på kläder. Man har velat visa upp kläder inför en massa människor och då har fler blivit nyfikna på det och börjat bära ungefär likadana kläder. Scrolla ner för att blicka tillbaka på plaggen som genomsyrade 90-talet. Perfekt inspiration om du ska på en fest med tema 90-talsfest. Hej, välkommen hit! Modeblogg med över 6 000 läsare i månaden. Här är 20 trender du (garanterat) minns om du var en sann fashionista på 00-talet. Nittiotalet kännetecknas även för sin minimalism, även om trenderna ständigt skiftade. Precis som många andra årtionden så slår modet tillbaka, och 90-talet var inget undantag. Åttiotalets färgstarka mode med axelvaddar och tights, fick en motvåg av anspråkslösa kläder i neutrala färger och former. Hur kunde dessa smaklösa ting anses vara snyggt. Kändisar som Britney Spears, Jennifer Lopez och Paris Hilton var slavar under dessa fruktansvärda trender. Under 70-talet blev därför bonderomantik och ”back to nature” högsta mode. Mode kunde inte längre indelas i två grupper om det här är och det där är inte mode. Publicerad 2009-12-28 Bild 1 av 3 Sienna Millers bohochica stil var stor under 00-talet. Bild: ALASTAIR GRANT/AP, Chris Pizzello/AP, Peter Kramer/AP. Massor av utländska modetidningar kom till Stockholm. Listan bygger då på hela årets konsumtion, från januari till december. Modette – Sveriges ledande redaktionella sajt för unga kvinnor. Bäst på livsstil, kärlek, karriär, mode och skönhet. Vi inspirerar dagligen med nyheter och trender inom mode, skönhet, karriär och …. Ibland kallar man första delen av 2000-talet för terrorns årtionde. Mycket beroende på att det var 2001 som terrorister anfaller New York och Washington med kapade passagerarplan. På 80-talet var det som att social status mättes från pannbenet till hårtopparna. Drängahuset ger kunskap och information om design, stilhistoria, inredning, Ikeas sortiment genom tiderna samt råd om renovering och byggnadsvård. Efter första världskriget grydde en lust för livet. Kvinnorna tog sin plats, röstade och skapade ett mode som gäller än i dag. Filmen slog igenom när Mauritz Stiller banade vägen och tog med sig Greta Garbo till Hollywood. Kurt Cobains fru Courtney Love gick i spetsen för denna grupp. Alla tidigare tidsåldrar med dess kultur och mode gick nu igen. Dörren till 2000-talet kunde nu öppnas. Det är ju skillnad på omskärelse och omskärelse!

Tagged With:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *