Läsafråga: Varför får jag så lätt blåmärken? MåBra

Om ett barns blåmärken är mer än vad som är normalt skall man låta en barnläkare undersöka barnet. Jag berättar för läkaren att Robin senaste tiden har varit trött, haft huvudvärk och ont i benen. Förr diagnosticerade läkare diabetes genom att lukta på andedräkten och smaka på urin. Jag får lätt blåmärken, har jag Vaskulär Eds (Veds). Det räcker då att man slår sig det allra minsta för att ett blodkärl ska brista. Saras blåmärken var en livsfarlig blodsjukdom. – Jag njuter kopiöst, jag njuter varenda dag. Det är inte förvånande att detta sker ibland en gång, och i så fall är således inte mycket att oroa sig för. Det finns olika former av både akut och kronisk leukemi med olika symtom. På läkarspråk kallas det för ”hematom”. Läkaren tittar på Robin och ser att han har mycket blåmärken på benen. Oförklarliga blåmärken på ovanliga ställen kan också innebära att man har varit utsatt för våld. Vissa av dessa mediciner är flera av våra mest använda läkemedel, många av dem är även receptfria. Min sexåring är ganska vild och leker mycket,hoppar och härjar. Ifall huden är tunn och skör är det mycket vanligt med blödningar under skinnet, och särskilt på handryggen och underarmens ovansida. Jag får väldigt ofta blåmärken på benen utan att jag har slagit mig. Ingen lär dö av ett litet eller lite mer blaffigt ytligt blåmärke även om det är rätt missprydande. Blåmärken drabbas vi alla av emellanåt. Krämer som hjälper kroppen att läka blåmärken snabbare, exempelvis Skindoctors Capillary clear, kan dock vara till viss hjälp.

Mycket Blåmärken
Blåmärken – HudUpplysningen

Ibland är vi här i träningslokalen vid sex på morgonen och ibland ända fram tills midnatt, säger hon. Det kan vara mycket annat än leukemi, orsaker som är mer banala men behöver behandlas. Har era barn mycket blåmärken Skrivet av: orolig: kanske e jag nojig men min son på 2 ½ år har hela benen full med blåmärken,det kommer hela tiden nya och jag förstår inte vart dom kommer ifrån.Alla är ca1-1½cm i omkrets.Alla ser nästan likadana ut. När jag sitter i soffan och tittar på tv, så njuter jag. Vi åker in akut till Gävle sjukhus. Det kan räcka med att jag bär en tung låda för att få blåmärken på insidan av armarna. Blåmärken brukar inte vara farliga men är du orolig så vänd dig till skolsystern. Blåmärken kan ta tid på sig men brukar försvinna av sig själva efter ett tag – försök bara att låta dem vara ifred. Fråga: Jag behöver bara nudda något för att få rejäla blåmärken. Har ingen aning om vad jag gjort. Solande gör dig nämligen mer mottaglig för blåmärken, eftersom din huds smidighet och elasticitet minskar om du spenderar för mycket tid under solens strålar. 4. Du tar medicin Det finns vissa mediciner som gör att du kan bli extra känslig för stötar och slag. Tröttheten kan också vara en konsekvens av störd sömn, på grund av det nattliga kissandet. 5. Du luktar annorlunda.

Blodcancer Leukemi DOKTORN com – Kunskap om hälsa

Det räcker att jag bara går emot något eller kliar mig på benen så blir det tydliga blåmärken …. Om du kliar mycket och kliar sönder kan du få en liten ärrbildning i hyn, kanske är det det som hänt efter dina myggbett. Lupus och sepsis kan också leda till oförklarade blåmärken och kan indikera ett mer allvarligt medicinskt problem. Om du i längre perioder har mycket näsblod, blödande tandkött och blåmärken, bör du söka hjälp. Leukemi (blodcancer) – ger lättare blåmärken. Det innebär också blåmärken på benen. Ang ont i kroppen så växer dom ju en del och kan få växtvärk. Du skriver juockså att hon leker mycket. Alkoholister har nästan alltid förhöjt pk-värde då alkoholen tunnar ut blodet och gör att blodet har svårare att koagulera. Äter man blodförtunnande så sker samma sak. Min dotter har högt pk-värde av naturen – lätt att få blåmärken. Blåmärken är som sagt vanligt att vi får emellanåt. Med kyfoskolios-typ kommer en mycket grov trötthet, som en studie visar är mycket ovanlig inom mänskligheten. Dermatosparaxis-typ; Dermatosparaxistypen är en ytterst ovanlig form av Ehlers–Danlos syndrom. Om du har oturen att få blåmärken som följd av användning av mediciner kan det ibland hjälpa att pröva krämer som hjälper kroppen att läka dem snabbare. Nedan exempel på läkemedel som kan ge blåmärken. Blodproppar i fingrar är mycket sällsynt. Blodproppar under huden uppstår främst i blodådror, vener, i benen. Det finns också djupa, mera allvarliga blodproppar. Lyckligtvis uppstår inga farliga blödningar och blåmärken. När jag åker och hämtar min dotter från skolan, så njuter jag, säger Sara Almqvist, 35 år. Leukemi kallas en rad olika cancertyper i blodet. För vissa former har utsikterna till bot kraftigt förbättrats på senare år. Läs …. Vid vaskulära typen är inte blåmärken det stora problemet. Då snackar vi helt andra grejer. Men varför får vi lätt blåmärken…. Blåmärken Blåmärken kan vara symtomen på leukemi men oftast är det förenat med en massa andra symtom som ökad sjukdom, trötthet etc. Men det finns som sagt naturliga sätt att snabba på läkningen. Det utgör ett effektivt komplement till antiinflammatoriska och smärtstillande medel. Fillerbehandlingar har ett mycket brett användningsområde.. Ibland syns även en mindre svullnad och lite blåmärken i det behandlande området. Patienten kan normalt sett återgå till sitt arbete och sina normala rutiner omedelbart efter ingreppet. Han frågar om Robin har ramlat mycket. När jag var yngre brukade jag också ha blåmärken på ben och fötter utan anledning. Jag minns att jag en kväll grät inför min pappa för att jag ansåg mig vara “konstig” och “onormal” som hade blåmärken bara sådär haha. Jag har haft ett mega mega blåmärke i bak på vaden i ett par veckors tid, jättestort och illblått och så här i sommartid fått jättemånga kommentarer om det. Det gör inte ont, men många undrar om jag har fel på blodet. Blåmärken är i allmänhet ofarliga, men en ökad benägenhet att få blåmärken kan vara tecken på bakomliggande sjukdom och ska undersökas av läkare. Färska blåmärken kan göra ont vid beröring. Tänkt dock på att alltid ha tyg närmast huden samt att inte ha för kalla saker mot huden då detta istället kan ge dig förfrysningsskador. Annars är det när du är i en relativt kort tid plötsligt få flera blåmärken på kroppen utan att behöva använda en bra förklaring.

Tagged With:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *