Konsten att älska sig själv – Smartare-liv se

Att älska sig själv Utforska Sinnet

Att Älska Sig Själv
Att älska någon som inte älskar sig själv Steg för Hälsa

7 saker du kan göra för att börja älska dig själv för du

Måste man älska sig själv innan man kan älska andra?

Men vi börjar med frågan i slutet. Ett, där jag besvarar själva frågan i slutet, som du kan läsa om nedan samt ytterligare ett där jag pratar om hur man ska tänka för att kunna lära sig det där som är så attans svårt: att älska sig själv. Att älska sig själv genom att beundra sitt utseende i spegeln är nog bra men bättre är att älska sig själv som ett evigt högre själv, en helig ande, som kan tänka rätt och älska villkorslöst. Genom att öva på det kan vi bli bättre på att älska och acceptera oss själva. Något som märks tydligt i Sveas senaste singel Love Me Now. Att älska sig själv tycker jag är oerhört viktigt, men, inte som en prestation för att nån annan ska älska en, utan för att man faktiskt är värd att älskas. Vi lever i ett fritt samhälle. Mina kloka Leva läsare hade lagt lite fina fundringar under mitt inlägg” Ett gott skratt”. Annons – Jag hade varit i en lång relation som tog slut. Våga stå kvar i det som är och lev i självkärlek. Det är att göra illa sig själv. Men mycket har nog också. Jag fick lära mig att alla har en själsfrände som kan göra dem lyckliga och hela, men ingen berättade att jag måste älska mig själv innan jag kan bli kär i någon annan.

Vad säger Bibeln om att älska sig själv?

Det innebär bland annat att man tar hand om sig själv, att man respekterar sig själv och att man känner ett egenvärde. (Matteus 10:31) Men Bibeln betonar att man måste vara balanserad på det här. Vet ju inte om det är alls vad du menar, men att älska sig själv innebär att man samtidigt älskar allt, eftersom det inte är någon egentlig separation mellan “mig” och “andra”. Det första steget mot att verkligen kunna älska med renhet är att älska oss själva – att känna oss vara värda kärlek. Att kunna fokusera på insidan, veta vad som är jag, vad jag gillar, vad jag prioriterar och vad jag tycker gör mitt liv fint. Brukar bli väldigt bra samtal kring det, att få höra vad andra tycker är svårt att älska med sig själv och att göra bort sig men som man aldrig skulle ställa som krav på andra. Det är i motlut din självkänsla sätts på prov. Konsten att älska sig själv av Alexandra Peyron Citat ur boken: Är det inte egoistiskt att älska sig själv? – Att ta ansvar för mina egna känslor genom medvetna val av positiva känslor ger mig möjlighet att tycka om mig själv mer och därmed oftare vara i en positiv känsla. Därför kommer jag att dela upp detta ämne i två inlägg. Vi har hört det och ni har hört det – det där med att man måste älska sig själv innan man kan ge sig på att älska någon annan – det stämmer. Utan att döma oss själva så att vi kan förstå och respektera oss själva.

Att älska sig själv kommer inifrån ”Att verkligen älska sig själv är något som inte behöver synas eller höras. Du behöver inte gå runt och prata om hur mycket du älskar dig själv. Nej det är inte egoistiskt att tycka om sig själv (fast det låter så). Det är snarare något som både är svårt och viktigt att jobba med för alla människor. Att älska sig själv för att älska andra. Att förälska sig med någon som inte älskar sig själv kan vara väldigt svårt. För någon som inte älskar sig själv är sådana komplimanger svåra att acceptera. Tro nu inte att detta påverkar bara dig själv för det gör det inte, det påverkar alla omkring dig som i sin tur reflekterar det tillbaks till dig själv. Friheten i att kunna älska sig själv, att kunna kolla sig själv i spegeln och känna att gud vad jag är fin. I att kunna slappna av, skratta, låta magen pirra, låta sig själv bli älskad. Det handlar alltså inte om egenkärlek (egokärlek) som gör att man stannar upp och beundrar sig själv i spegeln resten av livet. Svea berättar att hon i sin musik vill förmedla att det är viktigt att älska och stå upp för sig själv. Att vara nöjd, stolt och glad är en sak men att älska sig själv och alla sina fantastiska egenskaper tillsammans med sina svagheter är så svårt. Speciellt då man går igenom tunga perioder i livet. Det går faktiskt att välja att umgås med andra vänner. Detta handlar inte om att döma andra och dig själv. Det handlar om att agera utifrån hur du vill ha det i ditt liv. Som 14-15åringar är man ofta väldigt mycket hårdare och oförlåtlig mot sig själv än vad man är mot sin omgivning. Jag har fått lära mig hur man blir kär, men ingen har lärt mig att jag först måste älska mig själv. Detta är så fejk som det blir. Kanske känns det konstigt att säga det, det tycker jag ibland. Men också fint, omtanken om sig själv i ord och handling är så otroligt viktig. Det handlade egentligen om att Martin får mig att skratta men av det kom underbara inlägg från mina läsare. Om att, kan du verkligen älska någon annan fullt ut innan du älskar dig själv. Och det ligger nog mycket i det. Att tro på sig själv och älska sig själv är något jag fortfarande kämpar med men blivit betydligt bättre på. Om någon talade illa om mig förr, fällde elaka kommentarer eller liknande så tog jag det bara. Väldigt sällan sa jag ifrån, både för att jag ansåg att dom hade rätt eller att jag inte var värd bättre. Hur mycket vi borde jobba, träna och äta. Så. Kan du ärligt säga att du älskar dig själv. Har du en god känsla för dig själv. Det är lätt att tala om självkänsla då tiderna är goda och allt går bra. Det kan vara en stor utmaning att verkligen älska sig själv. IDEAL · ”När jag lägger upp en bild på mig själv, med min tjocka kropp, och visar att jag älskar mig själv så har jag begått ett brott mot patriarkatets och kapitalismens första och största lag; att jag ska och borde hata mig själv”, skriver Ebba. Du måste älska dig själv för att kunna älska andra. En välkänd ”sanning”, men jag tycker det är en elak och dömande lögn. Folk har inte tid för sin partner. Egentligen är det inte mycket att klaga över. Är man en vuxen. Anmäl 1 Bra inlägg. 2019-07-01 13:43 #2 av: OlgaMaria. Det finns ”jag-är-bra”-böcker, där man ska skriva om hur bra man är. Det finns tips som säger att man ska ställa sig framför. Samtidigt behöver man för att älska sig själv en positiv och realistisk uppfattning om sina egna förmågor. Därför är det väldigt viktigt att göra en insats så snabbt som möjligt.

Tagged With:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *