Mördegskaka med kolakräm & choklad Mitt kök

Mördegskakor Med Kola
Läckra mördegskakor med kolasås och choklad baka med

Dela degen i 6 bitar och forma varje bit till en rulle. Med en blandning av smör, socker och sirap får kakorna seg och härlig konsistens. Gräv inte med decilitermått i mjölpåsen för då packas mjölet och du tar alldeles för mycket.). En bra kaka till kalas Du behöver: 200 g smör 1 dl strösocker 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1-2 tsk vaniljsocker Garnering: 15 dumlekolor 15 … Läs mer. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Låt kolasåsen svalna av och ställ in formen i kylen. Dofta lite florsocker över kakorna vid serveringen eller blanda florsockret med lite vatten och bre glasyr över kolan. Duka upp till kafferep med sju sorters kakor. Blanda samtliga ingredienser till kolan i en tjockbottnad kastrull och koka tills massan håller 120 °C eller gör ett kulprov. Choklad och kola blir aldrig tråkigt, eller hur. Jag är matskribent samt kock med en fil. Platta ut rullen något med fingrarna. Låt koka upp under omrörning, sänk värmen till medelvärme och låt småkoka i ca 30 minuter, kolan ska klara ett kulprov. (min kokade till ca 118 grader). Smeten blir trög så har du inte exakt form räcker det med att vika upp pappret till rätt storlek. 2. Vispa smör, socker och salt fluffigt och vitt.

Vill du baka med hela kolasåsen så gör dubbla kakdegen. Dessa ljuvliga, knapriga kakor med fyllig smak från kakao, sirap och vaniljsocker är enkla att göra och tar cirka 30 minuter att baka. Tillsätt vetemjöl. Rör ihop till en jämn smet, gärna med elvisp. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker – noviser som hemmakockar. Enkla att baka, men ännu enklare att äta. Mamma bjöd på dumlekakor när vi var där sist. Bred sedan ut kolan över kakbotten. Standardrecept på mördegskakor med tre olika smaksättningsförslag. Botten: 0,75 dl farinsocker 1,5 dl flytande margarin (eller 125g smör/margarin) 2,5 dl vetemjöl Klä en form med bakplåtspapper. Istället för termometer kan du göra ett kulprov: Droppa lite av smeten i ett glas med kallt vatten. Mördeg, receptet på en grunddeg till alla goda mördegskakor. Lägg sedan degen i kylen i plastpåse eller täck med folie i cirka 30 minuter. Mördegskakor med kola & choklad Mördegskakor med kola & choklad 48st. 200 gram rumsvarmt smör. 2 dl strösocker. 1 msk vaniljsocker 2 msk ljus sirap 2 krm ingefära (eller 1-2 krm kanel) 4 dl vetemjöl, ev mer. 75 gram mörk blockchoklad * Sätt ugnen på 175 grader. Tillsätt vetemjöl och klappa ut i formen med mjölade händer.

Stjälp upp degen på mjölat bakbord, dela i 4 bitar och rulla till längder. Skär varje längd i 12 bitar, rulla till kulor och lägg på plåtar med bakplåtspapper. 5. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter eller tills dem ser klara ut. 6. Låt dem svalna på bakpapperet. Förvara kakorna i burk med …. Kakorna ska gräddas i cirka 10 minuter beroende på storlek, tjocklek och smaksättning. Mördegskakor med kolasås och chokladtäcke (ca 20 st) 4 1/2 dl vetemjöl 1 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 1,5 tsk bakpulver 200 gram smör 1 burk sötad kondenserad mjölk 1 förpackning noblesse-choklad. Gör såhär; Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i …. Låt oss fresta med härliga mördegskakor som vi fyllt med kola och hasselnötter. En hel massa småkakor är gjorda av mördeg, bara att prova olika smaksättningar. Degen går också utmärkt att …. Jag har otaligt många gånger bakat med just choklad och kola. Och dessa småkakor med kakao som jag formar till ”grottor” och fyller med karamelliserad mjölk. Mördeg används också till pajdeg för söta pajer och tart samt mandelformar med mera. Mördegskakor med kola & choklad. 11. Bighappy 6. Mördegskakor med smak av citron och vallmo. 0. camha10. Till början Om oss Skapa konto. Lägg bakplåtspapper i en form, 20 x 24 cm. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Alla som får smaka kommer att älska kakorna! Blanda samman margarin, florsocker, kakao, vetemjöl, bakpulver och ägg till en smidig deg. Lägg rullarna på två smorda eller pappersklädda plåtar. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Toppat med choklad – alltså helt underbart goda. Detta behöver du: Muffinsformar: ca 20 st 4 1/2 dl vetemjöl 1 dl strösocker 1 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker … Läs mer. Blanda alla ingredienser till en kletig deg. Tryck ut degen på bakplåtspappret och grädda i mitten av ugnen i 180 grader 15-20 min. Jättegott med saltet på kolan, men det kan man utesluta om man inte gillar det. Jag fuskade och köpte färdig chokladkola på burk. 😊 Mördeg: 200 g smör 135 g socker 240 g vetemjöl 1 äggula 1 burk färdig kola Flingsalt Blanda ihop alla ingredienser förutom kolan och saltet. Ett stort plus med mördegskakor är att man lätt kan göra många, eller halvera receptet om man behöver. Kakorna går också att göra både med och utan formar. Om man gör utan former bör man med fördel försöka krama ihop kakorna lite igen efter att man har gjort gropen i dem, så att kakorna inte faller isär. Små rutor med kola, som är nyttigare än mördegskakor. Jättemumsiga och lättbakade kolakakor som gillas av alla. Passar utmärkt till både saft och kaffe. Kör inte längre tid med elvispen än att det är blandat. (Tänk på när du mäter upp vetemjölet att hälla upp det i litermått eller väga det. Drömmar, kolasnittar, hallongrottor, sockerringar, chokladlöv och jitterbuggare. Härliga mördegskakor fyllda med mandelmassa och pistagenötter. Smaksätt varje del med valfri smaksättning. Grädda längderna mitt i ugnen i 10–12 min. Skär …. Vill du inte baka ut kakorna direkt går det bra att frysa in mördegen. Blanda alla ingredienser till kolan i en stor kastrull. Mycket goda mjuksega dumlekakor, kallas även dumlegrottor, som blir extra goda med det här receptet där jag har lite salt i kakdegen som ger en fin smakbrytning som lyfter fram kola- och chokladsmaken. Det här är en lakritskola som är, med respekt, inspirerad av en pralin jag åt på chokladfabriken – vill man ha starkare eller svagare lakritssmak får man ta mer eller mindre turkisk peppar i. När du kan forma en rund halvmjuk kola så är smeten klar. 3. Häll smeten på ett smörat folieark (lägg gärna folien i en form ca 12 x 22 cm så blir kolan lagom tjock).

Tagged With:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *