Så lätt lyssnar du på poddradio – Poddradio Sveriges Radio

Ladda ner iTunes, det finns till både Mac och Windows. Öppna iTunes och klicka på “iTunes Store”. Hur lyssnar jag? Du kan lyssna via en mp3-spelare, smartphone eller läsplatta. För att du ska känna dig säker, tipsar vi om vad man ska ha för grej…. Podcaster-appen för iOS gör det enkelt att hitta populära och särskilt utvalda podcaster via navigeringsikonerna längst ner i appen. Generellt är jag väldigt mycket av en periodare med vad jag lyssnar på. Där kan du lyssna och prenumerera på dina podcasts. Det finns några olika sätt som man kan ta del av vår podd. Hur lyssnar jag på musik och poddar på min Fitbit-klocka. Välj en podd i listan, då visas alla avsnitt, klicka på ett avsnitt och lyssna. Jag har till exempel en kollega som testat att låta eleverna göra egna poddar istället för att hålla redovisningar. Jag förstår att det här med poddar är helt nytt för en del av så jag tänkte skriva en liten guide om hur man gör för att komma igång med lyssnandet. Hur klarar deras hjärnor av det.

Andra lyssnar hellre på roliga samtal mellan kända människor. Hur lyssnar man på en podcast. Tänk på ljudbilden runt omkring er. Här besvarar vi dina frågor om poddlyssnande. Tänk på att göra ljudtester så att du vet att det kommer bli bra. Det är också väldigt flexibelt eftersom det är du som väljer när och var det passar dig att lyssna. Tips på poddar att börja med: ☆P3 Dokumentär. Hur kommer jag igång med podcaster på min iPhone, iPad eller iPod touch. Sveriges Radio är gammal i gemet när det kommer till radio – vilket också märks. Har du nyligen upptäckt podcast och är helt besatt av att lyssna på dina favorit poddar men inte har tillgång till internet. Tryck på ett avsnitt när du vill lyssna på en podcast. Termen “podcast” användes för första gången 2005 och anspelar på Apples mediaspelare “Ipod”. Det ska vara enkelt att lyssna på en podcast. Oftast är det en eller två personer som sitter och pratar med varandra. En podd är som radio fast på internet.

En podcast (poddsändning, podradio eller pod) är ett enkelt sätt att prenumerera på ljud- eller videofiler via nätet. Via ett program eller en app, väljer du vad du vill lyssna på, sen får du nya avsnitt löpande. Kan du det, då kan du lyssna på poddarna. Hos oss lyssnar du via vår applikation i din webbläsare. Tack vare detta kan du lyssna oavsett vilken enhet du använder. Ibland vill jag lyssna på läskiga dramapoddar, ibland företagsfokuserat och ibland mer klassisk radioberättande. Podcast? En podcast är egentligen inte mer än en ljudfil som ligger på en server. Gå till listan med dina poddar. Det brukar vara menysymbolen uppe till vänster. Vad? En podd, poddsändning eller podcast är ett är ett program som du kan ladda ner och lyssna på när du vill. Man kan också prenumerera på poddsändningar så. Letar du också efter en bra podcast? 100 populära svenska podcasts i en lång och spännande topplista. Hoppas du hittar en ny favorit podcast! Välkommen. Tryck på Prenumerera på podcastsidan om du vill prenumerera på podcasten. Välj en podcast som du vill lyssna på. Tryck på knappen “Subscribe Free” (alla podcasts i iTunes är gratis). Det har Novus, på uppdrag av intresseorganisationen Sveriges Annonsörer, kartlagt i en ny rapport. När vi har tillfrågat svenska folket om man lyssnar på poddar, hur ofta och vilka favoritkategorier man har får vi en tydlig och mycket intressant bild om vilka som lyssnar på det snabbt växande nya ljudmediet och vad man lyssnar på. Poddtoppen ger dig tips och rekommendationer på intressanta, bra och spännande podcasts. Här tar jag upp hur man lyssnar på podcast utan att behöva vara uppkopplad till internet. Populära appar som du kan ladda ned […]. Fri nedladdning och prenumeration på program från Sveriges Radio. Det finns gott om bra svenska poddar, och det smidigaste sättet att lyssna är att använda appen Acast. Somliga föredrar att lyssna på nyheter, dokumentärer och intervjuer. Att lyssna på en podd är ett skönt sätt att vila på varma och lediga dagar. Det finns massor av poddar att välja bland. Det kan vara svårt veta var man ska börja. Här kommer tre tips på bra svenska poddar. Spöktimmen. Jag tror på att läsa böcker och att inte glömma att låta hjärnan vila, så att ens inre får chansen att komma till tals i allt brus. Mitt tredje skäl till att lyssna på poddar är att man kan få eleverna att arbeta med det. Så här lyssnar du på musik och poddar: När du har laddat ner minst 1 spellista, anslut en Bluetooth-ljudenhet, till exempel Fitbit Flyer-hörlurar eller en Bluetooth-högtalare, till din klocka. Förstå inte riktigt hur man orkar med Fredrik och Filip, men kanske också lär mig någon dag 😉 Älskar att lyssna på poddar. Lyssnar när jag kör bil, går promenader, städar, tvättar osv. Det här är ett inlägg för dig som är en ny podcastlyssnare.

Tagged With:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *