Smulpaj med blåbär – Recept – Tasteline com

Passar att baka paj på med äpple, päron, rabarber eller bär som blåbär, hallon, vinbär, björnbär, krusbär eller jordgubbar. Pajen innehåller vaken sötningsmedel (bara agvesirap) eller matfett, och består utav bara ett fåtal ingredienser. AnnonsHandla din mat hos Sveriges största matbutik på nätet. Pajen passar utmärkt att servera med vaniljsås, grädde eller vaniljglass. Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har …. Smulig blåbärspaj / Smulpaj med blåbär. Här är pajskalet fyllt med skogens sommarbär – färska blåbär. Det här behöver du: Bär som täcker botten 2 msk potatismjöl socker ( hur mkt beror på hur sura bären är). Med en matberedare är det lätt att göra och nästan omöjligt att misslyckas med en pajdeg. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Blåbärspaj är förmodligen världens godaste fika. Servera till efterrätt med ljuvlig vaniljsås! Nej jag vet, det är verkligen inte säsong för blåbärspaj. Servera blåbärspajen med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde – gärna smaksatt med lite vaniljsocker och en nypa vanligt socker. Servera blåbärspajen ljummen med len marsansås, vispad grädde eller glass. Vi föreslår vaniljsås till, men självklart går lättvispad grädde …. En klassisk smulpaj med havregryn är alltid rätt.

Servera med en god vaniljsås eller vaniljglass. Fyllning: 250 g blåbär (minst!) 1 msk potatismjöl 2 msk socker 1 tsk vaniljsocker. Men det struntar jag i, blåbär hittar man ju året runt i frysen. Späd grönska smakar fantastiskt även om det är ogräs vi skördar. På bilden är receptet halverat och tillagat i en mindre pajform. Baka en god paj med blåbär och smuldeg. Smulpaj med Milda Vaniljvisp är en perfekt dessert under bärsäsongen. Bärpajer är ju väldans smidigt, speciellt om man har fyllt upp frysen med bär nu under hela augustimånad. Lättbakad och makalöst god smulpaj som har en rykande åtgång. 8–10 bitar. Fyllning ca 4 dl blåbär 1 msk potatismjöl 1 msk strösocker. Svenska blåbär tycker jag är godast.

Blåbärspaj Smulpaj Med Botten
Smulig blåbärspaj Lindas Bakskola

Bilder av Blåbärspaj smulpaj med Botten

Blåbärspaj Smulpaj Med Botten
Blåbärspaj Recept ICA se
  • Smuldeg till paj – Receptfavoriter se
  • Blåbärspaj – Receptfavoriter se
  • Blåbärspaj – den godaste jag ätit hittills : Regines
  • Knäckig blåbärspaj – Recept – Tasteline com
  • Smulpaj – Recept Arla
  • Knaprig blåbärspaj Recept ICA se
  • Smulig blåbärspaj Lindas Bakskola

Både frysta och färska bär funkar bra i denna efterrätt. Smuldeg 3 dl vetemjöl 1 dl havregryn ¾ dl socker 1 nypa salt 125 g smör, rumsvarmt GÖR SÅ HÄR. 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Smöra en pajform, 24. Så ut i skogen och plocka en liter blåbär som du lägger i botten på en form, strör klassisk smuldeg över och gräddar i ugn. Du kan använda färska eller frysta blåbär. Plocka gärna själv och frys in så har du till paj. Världens godaste blåbärspaj Botten: 175 g smält smör 3 dl vetemjöl 1 dl socker 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt. Receptet på 1 form räcker till ca 6-8 portioner. TIPS! Det är även gott att smaksätta smeten med lite malen kardemumma eller kanel. Ljuvligt att servera med vaniljsås eller glass. Du gör pajen av blåbär, smör, socker, mjöl, havregryn och mandel. Pajdegen brukar baseras på vetemjöl, smör och vatten men det finns många. Nässelblad blir till en fantastisk nässelsoppa som gärna serveras med ägghalvor. Färskost är enkelt att göra och kan smaksättas med någon sprittande färsk, vild ört som ramslöken med dess milda vitlökssmak. Enklaste sparrisen kokas lätt och lindas om med. Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Havregryn i degen gör smulpajen extra knaprig och god – har du inte blåbär hemma går det bra med andra bär. Lägg lite smuldeg i botten av en form, alt i muffinsformar eller som jag gör, sätter ner bakplåtspapper i en form så var och en får ett eget knyte vid servering. (Knyt till med ett bomullssnöre – matlagningssnöre) Lägg sedan på en näve blåbär, en nypa socker och toppa med smuldeg. Det går lika bra att fylla med djupfrysta bär. Idag blev det en rejäl blåbärspaj med smultäcke, tillsammans med lite vaniljglass så är det här bland det bästa jag vet. Det går utmärkt att byta ut blåbär mot hallon, vinbär eller något annat gott bär. Rabarberpaj som smulpaj blir hur gott som helst. Rabarbersmulpaj är något du kan röra ihop på 10 minuter och därefter låta ugnen sköta jobbet. Servera smulpajen med vaniljsås eller gräddig vaniljglass. Detta är en hälsosam och superlätt smulpaj med bär. Jag använde mig utav blåbär, men skar faktiskt en jordgubbe i skivor och hade med (gör som du själv vill!). Ta ut pajen och strö över marshmallows, sätt in pajen i ugnen igen i 1-2 minuter eller tills marsmallowsen fått lite färg. Det här är mitt absoluta favoritrecept, älskar det. STÄNG Blåbärspaj med smuldeg. 6 portioner. 30 minuter. Dela. Tillbaka. Blåbärspaj med smuldeg är en dessert som det är svårt att tröttna på. Här är min goda smulpaj med blåbär. En mycket god och enkel blåbärssmulpaj med smak av vanilj och kokos i smuldegen. En läcker blåbärspaj med mandelmassa i botten och råsocker och mandelspån på toppen. Ca 10 bitar. 3 dl vetemjöl ½ dl strösocker 125 g smör, kylskåpskallt 1 dl mandelmassa, riven 1 msk vatten. Fyllning 10 dl blåbär ½ dl strösocker 2 msk potatismjöl. En form med 20 centimeter i diameter är lagom.

Tagged With:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *