Världens godaste Smörkola! Leila Lindholm

Koka egen smörkola eller gräddkola med äkta grädde, smör och sirap. Leila som ibland visar sin kokkonst i TV står bakom detta recept helt och hållet. Tillsätt grädde, socker, sirap och vaniljsocker. Det är noga utprovat och smakar precis så där sött, karamelligt och knäckigt som en äkta gräddkola ska göra. I dag har det kokats både en och två julgodisar här i mitt kök. Leila Lindholm shared a link. Jump to. Sections of this page. Koka utan lock, ca 15 min i en vid kastrull eller 30 min i en gryta med mindre botten. Jag har smaksatt med: ingefära, lime, choklad och apelsin. Recept Smörkola: Måsta bara säga MUMS. Smörkola – Cokies – Recept Denna smörkola såg jag att Leila Lindholm gjorde inför julen. Accessibility Help. Press alt + / to open this menu. Facebook. Email or Phone: Password: Forgot account? Sign Up. Ola berättar även om skräcken han kände när han stod öga mot öga med en isbjörn i Arktis. Tog lite mer än 1 timme för mig, innan det var klart. Enl. Leila ska det ta 15-30 min. Klicka dig vidare för tips och inspiration! Enkelt, snabblagat och bara såå gott. Passar som godis till fest, vardags eller som julkola. När smeten börjar sjunka och tjockna så måste man röra ordentligt i botten – men inte för häftigt för då kan kolan sockra sig.

Världens godaste smörkola Ca 50 st. By Leila Lindholm. In Interior. Posted 2018-06-20. Så gör du ett Moodboard. Micke träffade Leila i rulltrappen på Åhlens i lördags och brast ut – dig känner jag igen. Världens godaste smörkola Julbak Recept Leila Lindholm (leila. Ett av Leila Lindholms otroligt lyckade recept som bara måste provas. See more of Leila Lindholm on Facebook. Log In. or. Create New Account. See more of Leila Lindholm on Facebook. Log In. Forgot account? or. Create New Account. Not Now. Var o en får testa sig fram. Bjud p kola som du smaksätter efter eget huvud, …. Då tillsätter man bara kryddorna i slutet av koktiden.. Ta del av senaste nytt från Leila…. Vill man så kan man smaksätta kolan på lite olika vis, recept och förslag på smaksättning hittar ni här. Gå vår tårtkurs online med Tea Malmegård. Leilas recept på smörkola, en kola som går att smaksätta på massor av olika sätt. Leilas grundrecept på tryffel går att variera i massor av olika goda smaker. Och hon kan äta precis allt. Istället för pepparmyntsolja kan man smaksätta med tex. Vad sägs som lakritskola, chokladkola eller läcker vaniljkola med. Det märks att Leila inte ger sig förrän hon är nöjd med sina recept, vilket ni kan läsa mer om här. Igår och idag har jag handlat all julmat som behövs och imorgon ska jag köpa resten av julklapparna. Smeten pöser upp rejält men ska inte koka över.

Av Leila Lindholm Från Leilas jul. Leilas recept på smörkola, en kola som går att smaksätta på massor av olika sätt. Tillsätt …. Då tillsätter man bara kryddorna i slutet av koktiden. Man bör inte röra så mycket under kokningen (annars är det lätt att kolan sockrar sig), och det kan vara bra att använda en kopparkastrull eller en tjockbottnad kastrull med vid. Leilas smörkola – Anel-Nevs – Recept Smarrig mjuk kola med valfri smaksättning. Givet julgodis men också gott godis att koka själv året runt. Kulprovet visar när kolan är klar. Kola är fint att ge bort i present! Här hittar du recept på Leilas populära julgodis som rocky road, fudge, chokladtryfflar, smörkola och mycket mer. Att bygga ett hem är som att skapa en välkomponerad måltid. Hon sa att det var en kola man kan “dö” för och jag är beredd att hålla med henne. Leilas Sweet Christmas är fylld av både traditionella och nytänkande recept inför julen. Då tillsätter man bara kryddorna på slutet av koktiden. Koktiden varierar med kastrull och hur hög värme man har på spisen. I helgen är det dags för andra advent och Leila Lindholm har delat med sig av några favoritrecept inför adventsbaket. Leilas goda lussekatter, världens godaste smörkola och juliga chokladprickar. Leila hälsar på hos äventyraren Ola Skinnarmo som bor i en egendesignad skidstuga i Dalarna. Leila lagar en rätt med pasta, grädde, cocktailtomater och bacon. Jasså du sa hon och sedan var konversationen slut. Gör så här Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. Tillsätt grädde, socker, sirap och vanilj. Koka utan lock, rör om då och då tills termometern visar 124° eller när smeten håller kulprovet (Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en seg och fast kula). Ikväll fick jag en stund över och fixade ihop Leilas smörkola. Multifunktionella redskap underlättar arbetet i köket och gör det enkelt att lyckas. Förra julen gjordes här en smörkola efter Leila Lindholms recept. Recept Smörkola: Ett recept ur boken Sweet Christmas av Leila Lindholm. En utav favoriterna bland julgodiset. 100 g smör 2 dl vispgrädde 3 dl strösocker 1 dl ljus sirap 1 nypa vaniljpulver 1 nypa flingsalt Smält smöret i en tjockbottnad, vid kopparkastrull. Låt koka på medelhög värme helst utan att röra om. Tiden det tar innan smeten börjar sjunka är ca 5-20 minuter.

Tagged With:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *